Få råd til mad, selv hvis du er på SU

Hver eneste dag skal vi spise mad, ellers dør vi.

 

Det siger sig selv, men mange unge mennesker finder først ud af dette, når de er blevet voksne og skal flytte hjemmefra for første gang. Så skal du for første gang finde ud af selv at lave mad, selv at handle ind og frem for alt, skaffe penge til maden.

Hvis madbudgettet er presset sidst på måneden, og det er det tit, så kan det måske være en god ide at tage et lån. Der er visse regler for at tage lån til forbrug som ung, og du kan lære om nogle af dem på https://nabi.dk/laan-som-18-aarig/.

Tænk dig om inden du tager et lån til mad

Når du er sulten sidste på måneden, så kan det være fristende at tage et hurtigt lån. Det er som sådan også fint nok, men det er vigtigt at du bruger disse penge godt. Det vil sige, lad vær med at tage et lån for at gå på café, men sørg i stedet for at få købt ordentligt ind.

Det nytter ikke noget at du låner penge til én enkelt aften, men du så alligevel skal sulte den næste dag, fordi du har brugt alle de penge, du lånte. Et lån vil altid kræve, at du tager ansvar for sit liv. Hvis du ikke gør det, så kommer det tilbage og bider dig.

Lav et godt budget inden du tager et lån

Hvis du generelt har problemer med at få dit madbudget til at hænge sammen, så er der to muligheder. Enten har du ikke en høj nok indkomst og dine udgifter er for høje, eller også har du ikke lagt dit budget godt nok.

Ofte er det sidste problemet. Det kan være hårdt at leve på SU, imens du er på uddannelse, men i de fleste tilfælde kan tingene hænge sammen. Det er blot et spørgsmål om at planlægge dit forbrug godt.

Det er meget vigtigt, at du lægger et ordentligt budget, inden du tager et lån. Ofte vil du opdage, når først du har lagt budgettet, at der er mange penge som ryger ud i ingenting. Hvis du skærer disse ting fra, så har du råd til meget mere, her i blandt et lån.

Få råd til mad, selv hvis du er på SU
Få råd til mad, selv hvis du er på SU
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

×

Netop nu: Få gratis en eksklusiv køkkenkniv til en værdi af 699 kr. ved din første bestilling hos Aarstiderne. Fri fragt og ingen binding. Besøg Aarstiderne her