Billige madplaner

Billige madplaner hjælper dig med at spare både tid og penge. Samtidig kan det være en god ide at lægge en madplan for de uger, hvor du ikke modtager en måltidskasse hver dag.

Billige madplaner

Din madplan kan hjælpe dig til at spise bedre og sundere. Bare fordi du lægger en billig madplan til en uge, hvor du ikke modtager din måltidskasse, så behøver din mad ikke at være dårlig eller usund.

Når du tilrettelægger dine aftensmåltider ud fra en madplan, så sparer du typisk tid, fordi du kan klare alle indkøbene på én gang. Ved at planlægge dine måltider på baggrund af en plan og et budget, kan du samtidig holde prisen nede. Selvom du måske er vant til det nemme i at modtage en måltidskasse hver dag, så behøver det ikke være så svært endda at udarbejde en billig madplan.

Udover de nævnte fordele, så er der endnu flere fordele ved at lægge en billig madplan. Du kan bedre:

 • Kontrollere dit kalorieindtag
 • Planlægge i forhold til at spise rester
 • Undgå madspild
 • Sørge for at købe forskellig mad, så du spiser varieret
 • Spise sundere

Fordelene ved at lægge en billig madplan er således, at du både sparer penge, får mere tid, og spiser mere sundt og varieret. Men hvordan bærer du dig ad med at lægge en billig madplan?

Læg billige madplaner på budget – gør sådan her

Billige madplaner på budget er slet ikke så svære at udarbejde endda. Det tager maksimalt en halv time for langt de fleste mennesker at lægge en god og billig madplan på budget for hele ugen. Mange folk oplever, at det er tid, som er godt givet ud set i forhold til, hvor meget tid og hvor mange penge de reelt sparer. Hvis du planlægger dine måltider på denne måde, kan det samtidig være en god måde at lære at lave nye, spændende retter på.

Din madplan skal selvfølgelig som udgangspunkt planlægges i forhold til dit madbudget. Overordnet set kan du regne med, at din madplan på budget bliver billigst, hvis du minimerer mængden af kød i din madplan og køber mange grove grøntsager foruden rugbrød. Hemmeligheden ved at lægge en god madplan er som følger:

 • Afsæt tid til at lægge en god, billig madplan ud fra dit budget
 • Lav en indkøbsliste på baggrund af din madplan
 • Køb ind én gang om ugen for at undgå impulskøb og spare tid
 • Kig efter særlige tilbud i tilbudsavisen eller på supermarkedets hjemmeside
 • Kig efter mængderabat ved køb af flere pakker
 • Fokuser på årstidens frugter og grøntsager og inkluder masser af grove grøntsager i din madplan såsom broccoli, kål, rødbeder og så videre

Før du går ned og køber ind, bør du også lige tjekke i køleskabet, om der er noget mad, du allerede har i forvejen. Hvis du lægger en madplan på budget for at spare penge, så er det ærgerligt at købe ingredienser, som du allerede har derhjemme.

Planlæg dine indkøb med en madplan inden du handler
Planlæg dine indkøb med en madplan inden du handler

Billige madplaner med indkøbslister

Madplaner med indkøbslister bør være reglen snarere end undtagelsen. Hvis ikke du laver en indkøbsliste samtidig med, at du lægger din madplan, så bliver det meget sværere at købe ind. Derved kan det også blive en del sværere at følge din madplan.

Når du lægger din madplan, så er det trods alt naturligt sideløbende at lave en indkøbsliste. Dette kan du gøre både på din smartphone eller på den gode gamle manér på en lap papir.

I løbet af den seneste årrække er det blevet meget populært at finde madplaner med indkøbslister på forskellige hjemmesider på internettet. Dette kunne være forskellige supermarkeders hjemmesider, hvor det er muligt at oprette en madplan ud fra en række spændende opskrifter. Dernæst får du så listen med ingredienser fremsendt via e-mail. Dette er en god og nem måde at oprette en indkøbsliste på, hvis du ikke har lyst til eller mulighed for selv at skrive indkøbslisten.

Der findes også egentlige apps, hvor du kan søge efter opskrifter og så få en indkøbsliste oprettet over ingredienserne. At bruge en app er dels en god måde at få nye ideer til retter på, ligesom appen kan være god, hvis du ønsker at lære at lave nye retter. Mulighederne er således mange og gode, når du skal lægge madplaner med indkøbslister.

Velbekomme! : – )

×

Netop nu: Få gratis en eksklusiv køkkenkniv til en værdi af 699 kr. ved din første bestilling hos Aarstiderne. Fri fragt og ingen binding. Besøg Aarstiderne her