Grøntsagskasser

En grøntsagskasse er ganske enkelt en kasse fyldt med alverdens smagfulde og sunde grøntsager.

Grøntsagskasser

De fleste danskere vil gerne have masser af gode grøntsager ind i menuen. Både fordi de smager skønt, og fordi de er virkelig sunde og fulde af gode næringsstoffer. Det kan imidlertid være svært at få proppet grønt ind i madplanen, og det kan i særdeleshed være svært at finde på nye grøntsager at prøve kræfter med.

Derfor oplever mange, at de vender tilbage til de samme grøntsager gang på gang. Kartofler, løg icebergsalat, tomater, agurk og gulerødder kan de fleste forholde sig til, og derfor er der utroligt mange, der faktisk ikke får særlig mange andre grøntsager end disse.

Sådan behøver det imidlertid ikke at være. For bestiller du en grøntsagskasse, vil du få mange forskellige friske, lækre grøntsager leveret lige til døren.

Hvad er en grøntsagskasse?

En grøntsagskasse er ganske enkelt en kasse fyldt med alverdens smagfulde og sunde grøntsager. Det er derfor en oplagt mulighed for at få flere forskellige slags grøntsager ind i madplanen og generelt få mere grønt i hverdagen.

Kassen færdigpakkes med den mængde grøntsager, der passer til din husholdning, og så leveres den som regel direkte hjemme ved din hoveddør. På den måde er det nemt at få masser af grønt i hverdagen, og du behøver end ikke selv at skulle finde frem til de ”nye” grøntsager, som du ikke er vant til at have i køleskabet.

Grøntsagskasserne er geniale både til dig, som i forvejen spiser mange grøntsager og til dig, som måske har lidt sværere ved at få de sunde, grønne sager ind i kosten. Får du grøntsager leveret på din hjemmeadresse, har du i hvert fald nemmere ved at få dem indarbejdet i din madplan, og det er både sundt og lækkert.

Find din grøntsagskasse

Alle de forskellige udbydere af måltidskasser har også grøntsagskasser. Du bestemmer selv om du vil have leveret en kasse kun med grøntsager eller en mere all-round kasse med både grøntsager og andre ingredienser til madlavningen. Se mulighederne her:

Hvad indeholder en grøntsagskasse?

En grøntsagskasse indeholder – som navnet også indikerer – masser af lækre grøntsager. Hvilke grøntsager det helt specifikt er vil blandt andet afhænge af, hvilken konkret grøntsagskasse du vælger. Desuden vil det afhænge af sæsonen og af den leverandør, du vælger. Det er altså ikke til endegyldigt at sige, hvad en grøntsagskasse indeholder, ud over at det naturligvis er grøntsager.

Der findes nemlig mange forskellige grøntsagskasser at vælge imellem, så du kan finde én, som passer til behovet i netop din husholdning. For eksempel kan det være, du gerne vil have, at der altid er kartofler i din grøntsagskasse, eller at der altid er agurk og peberfrugt deri. Det kan også være, du gerne vil kombinere din grøntsagskasse med levering af frisk frugt, eller du kun vil have grøntsager, som er dyrket i Danmark, eller som er dyrket efter de økologiske forskrifter.

De specifikke valgmuligheder afhænger af den leverandør, du vælger, men fælles for alle grøntsagskasserne er, at de er smækfyldte med sunde, lækre og friske grøntsager, således at det kan blive nemt for dig at få grønt på menuen, selvom du har travlt.

Hvorfor bør man bestille en grøntsagskasse?

Det er en god idé at bestille en grøntsagskasse, hvis man eksempelvis synes, man har svært ved at få forskellige grøntsager arbejdet ind i menuen derhjemme. Som vi også har været inde på, ender man tit og ofte med at benytte de samme gamle kendinger, og det er naturligvis, fordi de er gode og nemme at arbejde med, men typisk handler det altså også om, at man simpelthen ikke ved, hvad man eller skal kaste sig over.

I en travl hverdag, hvor madlavningen gerne skal klares hurtigt, kan det virke uoverskueligt at forsøge sig med nye grøntsager, man ikke kender. Desuden er det nemt lige at tage en agurk, en bakke tomater og et salathoved, når man er nede at handle efter arbejde og egentlig gerne bare vil hurtigt hjem.

Derfor er der mange, der slet ikke får smagt nye grøntsager, og det bliver man altså ”tvunget” til, hvis man bestiller en grøntsagskasse. Så får man nemlig med jævne mellemrum en kasse fuld af grøntsager leveret, og det kan både være de gode, gamle klassikere og nye, anderledes sager.

Når først grøntsagerne er i dit hus, er du ét skridt nærmere at få brugt dem i spændende retter. Får du således en grøntsag i din grøntsagskasse, som du ikke umiddelbart ved, hvordan du skal bruge, er det nemlig blot om at søge efter lækre retter med lige netop denne grøntsag. Så er søgningen indskrænket gevaldigt i forhold til, hvis der var fuldkommen frit valg på alle hylder med opskrifter, og du derefter selv skulle i supermarkedet og finde de rette grøntsager.

Det er altså også en god måde at få afprøvet nye retter på, hvis du af og til mangler inspiration til madlavningen. Du tager nemlig blot udgangspunkt i en grøntsag, og så arbejder du videre derfra. De kendte og elskede klassikere skal du nok få brugt på den ene eller anden måde, så du kan i stedet fokusere på at eksperimentere med nye ting.

Der er altså mange fordele ved at få en grøntsagskasse leveret derhjemme på adressen, og det er i sandhed med til at gøre det nemmere at leve sundt og få varieret kost. Derudover er det virkelig godt til at få afprøvet nye ting, hvis du har mod på dét.

Er der nogle ulemper ved en grøntsagskasse?

Der er ikke som sådan nogle deciderede ulemper ved en grøntsagskasse. Det er blot en levering af friske grøntsager på din hjemmeadresse, så du er fri for at skulle finde dem og udvælge dem i supermarkedet. Du er altså sparet for noget af besværet, og dét kan umuligt være en ulempe.

Det kan dog for nogle være en udfordring at nå at få alle grøntsagerne spist, og derfor gælder det selvfølgelig om at få bestilt et abonnement, som passer til din husholdning. Kasserne er som regel tilpasset et bestemt antal personer, men det er klart, at indtaget af grøntsager ikke er definitivt, og derfor kan det godt være, at I har brug for en anden grøntsagskasse end den, der umiddelbart passer til jer. Det er man nødt til at finde ud af hen ad vejen. Heldigvis er det som udgangspunkt ganske nemt at få ændret i sit abonnement, hvis man finder ud af, at det alligevel ikke passer til ens husholdning.

Desuden kan man naturligvis komme ud for, at der er nogle ting i en grøntsagskasse, som man ikke bryder sig om, og som man derfor ikke vil få noget ud af. Hos de fleste leverandører er der dog mulighed for op til leveringen at se den kommende uges indhold på hjemmesiden og eventuelt bytte nogle ting ud til andre varer. Det kan påvirke prisen, men dét er naturligvis at foretrække fremfor at modtage grøntsager, som man ikke vil få brugt.

Hvor kan man bestille en grøntsagskasse?

Der er efterhånden mange forskellige muligheder for at bestille grøntsagskasser til levering. Du kan derfor også få det lige nøjagtigt, som du vil have det. Ønsker du for eksempel udelukkende at modtage økologiske grøntsager, kan du sagtens vælge dét, og vil du udelukkende have danskproducerede varer, er dét også en mulighed.

Du skal altså blot tag et kig på de mange forskellige leverandørers hjemmesider, og så kan du hurtigt danne dig et overblik over dine mange muligheder for at få grøntsagskasser, som passer perfekt til dine krav og ønsker.

Hvor tit bliver en grøntsagskasse leveret?

Du kan naturligvis vælge at lave en engangsbestilling på en grøntsagskasse, men ellers er fidusen som regel, at man opretter et abonnement, hvorved man ved faste mellemrum vil få en kasse fyldt med grøntsager leveret.

Om du vil have grøntsager hver, hver anden, hver tredje eller hver fjerde uge er helt op til dig – igen afhænger dine muligheder mestendels af den leverandør, du vælger. Skifter du mening, efter abonnementet er oprettet, kan du naturligvis ændre i din bestilling, så du for eksempel får grøntsager leveret oftere end først planlagt.

Hvordan foregår leveringen?

Igen kommer det helt og holdent an på, hvor du vælger at bestille din grøntsagskasse fra, men som regel fungerer det således, at en chauffør på en fast ugedag kommer forbi din adresse med din grøntsagskasse. For at vedkommende kan stille kassen foran din hoveddør, kræver det naturligvis, at han eller hun kan komme hen til den. Bor du eksempelvis etagebyggeri, skal chaufføren derfor have koden eller en nøgle til yderdøren for at komme ind til din dør.

Du kan som regel selv vælge leveringsdag – typisk ud af 2 eller 3 forskellige dage afhængigt af din bopæl. Der er nogle byer, der kun leveres i en gang om ugen, og i andre byer har du flere muligheder. Du kan dermed typisk vælge den dag, der passer dig bedst – er du for eksempel slet ikke hjemme om mandagen, er det jo fjollet, at du får friske grøntsager på netop denne dag.

Grøntsagerne bliver leveret i den ene eller anden form for kasse. I nogle tilfælde skal denne blot smides ud, når du har tømt den for grøntsager, og i andre tilfælde skal de stilles ud foran døren op til næste levering, så chaufføren kan tage dem med tilbage. Det afhænger også af din valgte leverandør.

Hvor meget koster en grøntsagskasse?

Prisen på din grøntsagskasse afhænger af mange forskellige faktorer. For eksempel giver det næsten sig selv, at en økologisk grøntsagskasse typisk vil være dyrere end én med konventionelt dyrkede grøntsager.

Desuden afhænger prisen selvfølgelig af størrelsen på din grøntsagskasse og indholdet af den. Vælger du eksempelvis en kasse med de klassiske – og ofte billige – grøntsager, vil den typisk være billigere end én med spændende og anderledes grøntsager i. Er det en kombineret frugt- og grøntkasse, vil dette også spille en rolle i forhold til prisen, og det sammen gælder, hvis du får en grøntsagskasse leveret sammen med en måltidskasse, hvilket man også ofte har mulighed for.

Leveringsomkostningerne kan desuden svinge afhængigt af leverandøren. Hos nogle er der altid fri fragt, imens du hos andre skal over en vis beløbsgrænse, for at fragten er gratis. Om du kommer dét, afhænger af dit valg af grøntsagskasse.

Der er altså mange forskellige ting, der har indflydelse på, hvad din grøntsagskasse kommer til at koste. Som udgangspunkt må man dog sige, at det typisk er en lille smule dyrere at få grøntsager på denne måde, fremfor selv at tage i supermarkedet og købe dem. Til gengæld er du sikret masser af grøntsager og variation i din kost, og du får grøntsagerne leveret lige til døren. Der er altså mange fordele ved det, og det vil for mange veje op for det faktum, at det måske koster en lille smule mere end ellers.

En grøntsagskasse til ethvert behov

Inden for de seneste år er det blevet mere og mere populært at få leveret friske råvarer direkte til ens bopæl. Det skyldes sandsynligvis, at langt de fleste danskere har en presset hverdag fyldt med praktiske gøremål, arbejde, forældremøder og fritidsinteresser. Derfor vil man gerne spare tid, hvor end det er muligt, og det er blandt andet på indkøbene.

Derfor kan du i dag også få både frugt og grønt leveret lige foran hoveddøren, så du nemt kan få masser af lækre, grønne sager ind i menuen derhjemme. Det sparer dig for tid i supermarkedet, og det gør det nemt for dig at finde på nye retter. Med en grøntsagskasse bliver du nemlig typisk præsenteret for grøntsager, du ikke normaltvist bruger, og som du derfor er nødt til at tænke kreativt for at få brugt. Det bidrager til større diversitet i madplanen, og det er der mange, der gerne vil have.

Med mange forskellige udbydere på markedet, kan du få en grøntsagskasse, som til perfektion matcher dine behov og personlige præferencer. Det er ganske nemt at finde en passende løsning uanset din husholdnings størrelse og jeres indtag af grøntsager. Hos langt de fleste leverandører er det desuden helt ligetil at ændre i bestillingen både permanent eller for en kortere periode, hvis der på et tidspunkt bliver brug for dét.

Der er altså også som regel god fleksibilitet, og dermed kan du vide dig sikker på, at du kan finde et abonnement, som giver mening for din husholdning uanset dens størrelse, jeres spisevaner og jeres præferencer i forhold til dyrkningen af de grøntsager, I spiser.

×

Netop nu: Få gratis en eksklusiv køkkenkniv til en værdi af 699 kr. ved din første bestilling hos Aarstiderne. Fri fragt og ingen binding. Besøg Aarstiderne her