Skagenfood

I den nordligste del af Jylland – nærmere bestemt i Strandby – finder du Skagenfood.

Skagenfood

Skagenfood er et familieforetagende, der blev stiftet tilbage i 2001 af Betina Kühn og hendes mand Peter Bagge-Nielsen. Virksomhedens idégrundlag er at danne basis for gode og kvalitetsbårne madoplevelser, hvor friske råvarer er omdrejningspunktet. Måden dette foregår på, er, at Skagenfood leverer helt friskfangede fisk og andre friske råvarer direkte hjem til din hoveddør. Så er du fri for selv i en travl hverdag at tænke over, hvad du skal servere til aften. Det gør det lettere for dig at spise varieret samt få fisk og grønt nok, og derudover kan du bruge tid på noget andet end at stå uinspireret i supermarkedet og tænke over, hvad du har lyst til i aften. Denne hverdagsopgave klarer Skagenfood for dig. Kort og godt vil Skagenfood herved hjælpe dig med at få nærende og mættende måltider på bordet og dermed gøre din hverdag nemmere.

Læs mere hos Skagenfood her

Skagenfoods koncept

Det hele startede med, at stifterne bag Skagenfood altid har nydt at spise fisk, men ofte manglede der inspiration til at prøve noget andet og finde på nogle nye smagssammensætninger, hvor fisken kommer til sin ret. Både på baggrund af egne erfaringer og fortællinger fra omgangskredsen blev det tydeligt for Skagenfoods stiftere, at fisk for mange kan være besværligt at have med at gøre. Fisk kan nemt blive overtilberedt og blive tørt, og fiskebenene kan virke afskrækkende.

Skagenfood

Skagenfood vil gøre op med disse problemstillinger i køkkenet og i stedet gøre det sjovt og spændende at sammensætte en aftenmenu med fisken i fokus. Frisk laks eller friske rødspætter er altid en sikker vinder på middagsbordet, men Skagenfood ønsker også at præsentere dig for noget nyt. Derfor vil du både modtage leveringer med fiskearter, du kender, og arter, som du måske aldrig har hørt om før.

Læs mere hos Skagenfood her

Prisvindende virksomhed

Blot et år efter Skagenfood blev stiftet, vandt virksomheden E-handelsprisen som den bedste ’E-handel innovator’. Dette vidner om, at Skagenfood hurtigt bed sig fast og overbeviste forbrugerne og markedet om, at de havde skabt en god løsning, der kan være en stor hjælp i hverdagen. I dag har Skagenfood omtrent 20.000 abonnementskunder, som enten får leveret en fiskepakke eller en af de mange måltidskasser, som Skagenfood også har i sit sortiment.

Hører under Salling Group

I 2017 valgte stifterne af Skagenfood at sælge 80 procent af sine aktier til det daværende Dansk Supermarked, som i dag har skiftet navn til Salling Group. Dermed har Skagenfood fået en stor investor i ryggen. Der understreget også Skagenfoods stærke position på markedet for måltidskasser samt virksomhedens popularitet og potentiale. På trods af salget er det stadig ægteparret, Betina Kühn og Peter Bagge-Nielsen, der driver forretningen. Samtidig har salget heller ikke haft betydning for Skagenfoods identitet og placering, hvor benene stadig er solidt plantet i det nordjyske. Det betyder, at når du bestiller måltidskasser fra Skagenfood, kan du være sikker på, at der ligger sjæl og passion bag.

Læs mere hos Skagenfood her

Abonnementsløsning på måltidskasser

Skagenfood tilbyder abonnementsløsninger på fiske- og/eller måltidskasser. Du kan vælge at få leveret ugentligt, hver anden uge eller hver fjerde uge svarende til cirka én gang i måneden. Disse fleksible leveringsmuligheder gør det nemt for dig at planlægge, hvad der skal være på menuen. Er det hver uge, der travlhed i hjemmet, er en ugentlig levering ideel.

Hvis du vil bruge Skagenfoods måltidskasser som afveksling til dine egne madlavningsevner, kan en levering en gang i måneden måske være noget for dig. Det kan også være, du ved, at du i nær fremtid får en travl uge, hvor det ville være rart med hjælp i køkkenet og til indhandlingen. Her vil Skagenfood ligeledes være en oplagt løsning. Hos Skagenfood er der ingen abonnementsbinding, og du skal heller ikke betale for at få dine kasser leveret.

Læs mere hos Skagenfood her

Variér dine aftensmåltider

Når du bestiller en måltidskasse fra Skagenfood, er du garanteret en varieret kost, hvor der hverken er gået på kompromis med smagene og ingredienserne. Du slipper for at lave en madplan, tænke på indkøb, og hvor mange gange du inden for den sidste måned har tilberedt de samme retter. Samtidig er det ikke tidskrævende at gå til de opskrifter, du får tilsendt. Afhængigt at hvilken kasse du vælger, vil det tage mellem 10 og 30 minutter at gå fra rå råvarer til et veltilberedt måltid. Uanset hvad dit behov er, vil der være en måltidskasse for dig, hvor dine smagsløg bliver stimuleret, og hvor du ikke kommer til at gå sulten fra bordet.

I alle måltidskasser følger alt det, du skal bruge, og du skal derfor ikke selv tænke på indhandlingen. Dog er det eneste, du selv skal sørge for at have i køkkenet, basisvarer såsom olie, salt og peber. Kan du ikke undvære kød og fjerkræ, kan du bestille kasser med opskrifter, hvor disse proteinkilder indgår. Er du vegetar, kan du også bestille en nem løsning. På denne side kan du se alle Skagenfoods måltidskasser og filtrere søgningen, så du præsenteres for de måltidskasser, der har relevans for dig. Herunder får du et overblik over hver løsning.

Prisen på måltidskasserne

Fælles for alle måltidskasserne er, at du kan tilpasse dem efter dit behov. Priserne varierer efter, hvilken kasse du vælger, da der er forskellige råvarer i hver kasse. Nogle råvarer er billige, mens andre koster lidt mere. Derudover er måltidskasserne, der er baseret på grøntsager, en smule billigere end dem, hvor kød, fisk eller fjerkræ indgår. Måltidskassernes priser bestemmes yderligere ud fra antal dage og personer. Jo flere måltider og jo flere personer, der skal være mad til, desto billigere bliver kuvertprisen. Nogle kasser kan fås til de fleste kasser kan bestilles til mellem to og fire personer, men nogle fås også til enkeltpersoner. Denne fleksibilitet betyder, at du nemt kan vælge en variant, der passer til din familiesammensætning.

Læs mere hos Skagenfood her

SkagenKassen

Vælger du SkagenKassen, får du to måltider med fisk. Hertil kan du vælge et såkaldt Heat-måltid, som du kan læse mere om længere nede på siden. I kassen får du alle råvarer, som er danske og/eller fra økologisk eller frilandslandbrug. Kassen indeholder 150 gram fisk per person til hver opskrift. Du kan forvente en tilberedningstid på cirka en halv time. Du kan tilpasse SkagenKassen efter, hvor mange personer der skal laves mad til, og hvor mange opskrifter, du ønsker. Ved at klikke her kan du se denne uges og næste uges opskrifter i SkagenKassen.

Læs mere om SkagenKassen her

Heat & Cook

Er travlhed noget, der præger din hustandshverdag, og er madlavning blevet en sur pligt, der bare skal overstås? Så er Skagenfoods Heat & Cook lige noget for dig.

Heat-måltidet er en færdiglavet ret på økologiske råvarer, og opskrifterne er udviklet i samarbejde med Halkær Ådal, Skagenfoods egen kok og slagter. Denne type måltid tilberedes hurtigt på blot 15 minutter. Det eneste, du skal gøre, er at opvarme retten, tilberede en salat, ris, kartofler, eller hvad der ellers er af tilbehør til retten. Det hele er med i måltidskassen.

Heat-måltiderne er ideelle som tilvalg til din måltidskasse til travle dage, hvor det skal være hurtigt og nemt at få frisklavet og smagfuld mad. Heat-måltiderne henvender sig til dig, der gerne vil have økologisk eller frilands kvalitetskød eller -fjerkræ, da måltiderne enten vil indeholde 120 gram kød eller fjerkræ til hver person som minimum. Opskrifterne kan være på traditionelle danske retter, men de kan også være fra det indiske eller asiatiske køkken. Blot for at nævne nogle eksempler. Vælger du Heat-måltiderne, har du rig mulighed for at blive inspireret til nye hverdagsretter, uden du skal bruge for megen tid på at lede efter opskrifter og de rigtige ingredienser.

Foruden at vælge Heat & Cook som selvstændig kasse, kan du Heat-måltidet tilføje et eller flere måltider til din SkagenKassen. I Heat & Cook-kassen er der desuden mulighed for at få frisk frugt med i prisen. På denne side kan du se ugens og næste uges opskrifter, samt hvor frugt medfølger.

Læs mere om Heat & Cook-kassen her

Go Green Kassen

Ønsker du at nedsætte dit forbrug af kød og skrue op for mængden af fisk og grøntsager? Så er er Go Green Kassen den rette løsning for dig. I kassen får du 100 procent økologi, og kassen byder på opskrifter, hvor der én kødfri dag og en til to dage med fiskeretter. Opskrifterne bærer præg af, hvad der er i sæson, og derfor er du garanteret, at der er smæk på smagene. Derudover vil mejeriprodukterne typisk være med lavt fedtindhold, og kornprodukterne vil være grove.

Go Green Kassen er derfor ideel for dig, der ønsker at spise mere bæredygtigt og blive inspireret til at inkorporere flere grøntsager i din hverdag. Kassens indhold er pakket i måltidsposer, så du nemt kan overskue og opbevare indholdet. Ved at klikke her kan du se, hvilke opskrifter Go Green Kassen har at byde på. Derudover kan du læse mere om, hvordan råvarerne i denne kasse er udvalgt.

Læs mere om Go Green Kassen her

PescetarKassen

PescetarKassen er for dig, der lever overvejende vegetarisk, men stadig spiser fisk, og dig, der bare gerne vil inspireres til at lave vegetariske retter. I kassen er der råvarer til to måltider med fisk og til ét vegetarmåltid. Kassen råvarer er 100 procent økologiske, og fiskene er helt friske. Derudover skal du kun bruge godt og vel 30 minutter i køkkenet. Vælg din PescetarKassen her og se, hvilke opskrifter der er sat på denne uges og næste uges menu. Desuden kan du læse mere om, hvordan råvarerne til denne måltidskasse udvælges.

Læs mere om PescetarKassen her

LynKassen

Ganske som navnet lægger op til, er LynKassen spækket med lækre opskrifter, der er lynhurtige at kreere. På bare 20 til 30 minutter kan du få et dejligt måltid på bordet. LynKassen indeholder tre måltider med frisk fisk, fjerkræ og kød i højeste kvalitet. For at gøre det endnu nemmere at få nok frugt og grønt ned kan du tilvælge frisk frugt til LynKassen. Frugtposen indeholder tre til fire varianter af økologisk sæsonfrugt. Frugten er ideelt til at tage med i madpakken eller som en snack i løbet af dagen. Læs mere om LynKassens og dens opskrifter her, samt hvordan råvarerne er udvalgt.

Læs mere om LynKassen her

Familie X-Lyn

Denne måltidskasse har til formål at være en hjælpende hånd for den travle børnefamilie. Kassen indeholder to Heat-måltider (se Heat & Cook-kassen) samt ét børnevenligt måltid, hvor du selv skal tilberede en fiskeret – selvfølgelig uden at det tager for megen af din tid. Til Familie X-Lyn har du mulighed for at tilvælge frugt, hvor du og din familie vil modtage et udvalg af sæsonens økologiske frugter. Lyder Familie X-Lyn som den perfekte løsning for dig og din familie, kan du bestille den her. Ved at klikke på ’læs mere’ kan du få mere information om, hvilke råvarer kassen indeholder.

Læs mere om X-Lyn her

FavoritKassen

Med FavoritKassen får du mulighed for at tilberede velsmagende favoritretter fra hele verden. Denne kasse er derfor et oplagt valg, hvis du vil have udvidet din kulinariske horisont og få inspiration til udenlandske retter. Kassen vil altid indeholde varianter af fisk, fjerkræ eller kød. Selvom opskrifterne tager udgangspunkt i udlandet, vil de fleste råvarer være danske. Dog kan du være sikker på, at alt er økologisk eller fra friland. Til denne måltidskasse kan du tilvælge et lækkert udvalg af sæsonens frugter fra økologiske avlere. Se opskrifterne her og bestil din FavoritKassen.

Læs mere om FavoritKassen her

FredagsFisken

Hvad er bedre end at slutte arbejdsugen af og indlede weekenden med en eksklusiv ret, hvor fisken er i fokus? FredagsFisken er en måltidskasse, der indeholder ét måltid med en fiskeart, der hører til i den lidt dyrere ende af prisskalaen. Alle ingredienser til tilbehøret følger med, og du får derfor et måltid, hvor smagskombinationerne lader fisken komme til sin ret. Her kan du se ugens FredagsFisken og læse mere om, hvordan måltidskassen er sammensat.

Læs mere om FredagsFisken her

KlarParatKassen

Med KlarParatKassen bliver det ikke nemmere at tilberede et lækkert stykke fisk med det rette tilbehør. Du skal bare sætte 20 minutter af til at stege, varme op og tilsmage retten. Resten har Skagenfood ordnet for dig. KlarParatKassen er den oplagte løsning for dig, der gerne vil spise mere fisk, men synes, fisk er besværligt. På denne side kan du se ugens og næste uges hurtige fiskeret.

Læs mere om KlarParatKassen her

Opskrifter online

Du får naturligvis medsendt alle opskrifter i måltidskassen. Skulle du komme til at smide opskriften væk, så frygt ej. Du kan ved at gå ind på skagenfood.dk finde din måltidskasse og herunder finde de opskrifter, der tilhører denne uges levering. Du kan også bruge fanen ’Opskrifter’, selvom du ikke abonnerer på måltidskasser. Her finder du flere tusinder opskrifter, som du hurtigt kan filtrere efter eksempelvis tidsforbrug, sæson og hovedingrediens. Fik du en gang et måltid, som du bare må lave igen? Her kan du ligeledes bruge opskriftsindekset og finde frem til den ret, du lavede i vinterferien for tre år siden.

Fiskekasser – kasser uden opskrifter

Foruden de mange typer af måltidskasser, kan du bestille et stort udvalg af fiskekasser hos Skagenfood. Disse kasser er ideelle for dig, der gerne vil have frisk kvalitetsfisk leveret direkte til døren, men gerne selv vil stå for tilberedningen og valg af tilbehør. På denne side finder du de mange fiskekasser. Der er blandt andet løsninger med ’basisfisk’ og ’luksusfisk’. Har du mod på at blive udfordret, kan du vælge fiskekasser, der indeholder sjældne fiskearter. Derudover kan du vælge en kasse, hvor der er fisk nok til to måltider, så du når op på den anbefalede mængde. Fælles for alle kasserne er, at de varierer, så du kan få sæsonens fisk leveret. Det betyder, at fisken har den bedste smag og kvalitet.

Læs mere om Fiskekasser her

Ugens indhold – ekstravarer

Under fanen ’Ugens indhold’ finder du kategorien ’Ekstravarer’. Her kan du gå på opdagelse og få leveret et udvalg af øvrige varer, som Skagenfood har i sit sortiment ugentligt. Disse pakker kan du både vælge at abonnere på eller afprøve én gang. Øko MånedsPakken indeholder et udvalg af kød og findes både i en lille og stor udgave. Frugt & Grønt indeholder et stort, økologisk udvalg af frugt og grønt. Denne pakke gør det nemt for dig at tilberede måltider med sæsonens råvarer, hvilket både er godt for klimaet og hjælper dig med at spise varieret. Vil du gøre noget aktivt for at bekæmpe madspild, sammensætter Skagenfood hver uge Madspilds Kassen, hvor du kan få frugt og grønt, der er i overskud fra de øvrige måltidsaksser. Derfor er du altid garanteret et varieret udvalg. Vil du skyde weekenden i gang med et hyggeligt måltid, kan du om fredagen få leveret Tapaspakken, hvor der hver uge bliver skiftet ud i specialiteterne.

Frisk fisk fra den lokale auktion

Som en del af Skagenfoods idégrundlag fokuseres der på at levere råvarer, der er så friske som muligt. Det betyder blandt andet, at du typisk vil få levere fisk, der friskfanget i de danske have og håndteret i havne i Danmark. Da Skagenfood har sin adresse på Strandbys havn, ligger virksomheden klods op ad den lokale fiskeauktion. Herfra køber Skagenfood sine fisk, og det medfører, at du kan regne med at modtage fisk der er fanget for mellem to og fire dage siden. Skagenfood bruger sporing, så friskheden kan dokumenteres.

denne side kan du læse mere om, hvordan fiskene bliver håndteret, hvilket medvirker til, at du får den bedste kvalitet og den bedste smagsoplevelse. Foruden at Skagenfood prioriterer fisk af den højeste kvalitet, går virksomheden op i at støtte et bæredygtigt fiskeri. Det betyder blandt andet, de har en ’sort liste’ med truede fiskearter, som de ikke opkøber. Skagenfood er er MSC-mærket, som er din garanti for, at de beskæftiger sig med skånsomt og bæredygtigt fiskeri. Skagenfoods ASC-mærkning sikrer dig, at virksomheden støtter bæredygtigt fiskeopdræt. Ved at klikke her kan du læse mere om, hvad Skagenfood gør for, at du kan nyde fisk med god samvittighed.

Læs mere hos Skagenfood her

Levering af frisk fisk og måltidskasser

Når fisken og andre råvarer er på vej til din adresse, kan du ligeledes være sikker på, at håndteringen foregår med omhu. Fiskene bliver nemlig pakket i flamingobokse med is. Råvarerne sendes de direkte af sted til dig, og de få mellemled sikrer en friskheden. Når pakkerne er blevet leveret hjemme ved din hoveddør, kan pakken bevare en temperatur på mellem nul og to grader. Hvis du ikke er hjemme, når din kasse bliver leveret, er der ingen grund til bekymring. Leveringen er nemlig timet, så kassen kan holde på temperaturen indtil tidligst klokken 17 sammen dag. Du kan læse mere om konceptet bag leveringen af friske måltidskasser ved at klikke her.

Egenkontrol af råvarerne, du får leveret

Skagenfood gennemfører egenkontroller, og det samme gør sig gældende for virksomhedens mange samarbejdspartnere på tværs af råvarekategorier. Dette sikrer, at samarbejdspartnerne lever op til de kvalitetskrav, som Skagenfood stiller, før Skagenfood ønsker at samarbejde med en given leverandør. Egenkontrolprogrammerne omfatter blandt andet stikprøver på opbevaringstemperaturer, og at frugt og grønt pakkes under tilfredsstillende formhold. Sammen med Skagenfoods andre certificeringer har egenkontrollen til formål at give dig kvalitetsråvarer. Du kan herved hver aften kan sætte dig til bordet og nyde et måltid og tænke på, at råvarerne er håndteret og produceret med omtanke og er underlagt grundig kontrol.

Læs mere hos Skagenfood her

Madspild og genbrug

Det er ikke kun i forhold til råvarer, Skagenfood tager ansvar. Det gælder også emballage og madspild. Skagenfood har iværksat flere projekter, som netop har til formål at tage hånd om forbruget af emballage og mad. Skagenfood har i samarbejde med Teknologisk Institut udviklet emballage, der sørger for, at dine fødevarer holder sig friske. Dette tager kampen op mod madspil, da du undgår slatne, kedelige grøntsager og fisk, der ikke er opbevaret korrekt. Du kan returnere dine tomme flamingokasser enten ved at sætte den uden for din dør, så fragtmanden tager den med, næste gang du får leveret en kasse. Du kan også returnere flamingokasser i Føtex’ forretninger. Flamingokasserne vil efterfølgende blive genanvendt. Både papkasserne og plastposerne, som du vil modtage ved dine leveringer, er ligeledes fremstilles med omtanke. På denne side kan du læse mere om Skagenfoods projekter.

Fordele ved at vælge Skagenfood

Der er flere fordele ved at bestille en af de mange måltidskasser fra Skagenfood:

  • Du kender måske til Sundhedsstyrelens råd om at spise mindst 350 gram fisk og skaldyr om ugen svarende til mindst to måltider? Selvom det ikke udelukkende er fisk, du finder som proteinkilde i Skagenfoods måltidskasser, er du og din familie godt på vej til at nå op på den anbefalede mængde fisk med leveringer fra Skagenfood.
  • Skagenfood har økologi og lokalt producerede råvarer for øjet. De økologiske råvarer bidrager for det første til, at dine grøntsager og andre råvarer har væsentligt færre pesticidrester, og økologisk landbrug gavner miljøet og reducerer forbruget af sprøjtemidler. Det er godt for miljøet at spise lokale råvarer grundet reduceringen af transport. Derudover er der en vis charme ved at spise lokale, danske råvarer og dermed støtte de danske avlere.
  • Med måltiderne fra Skagenfood kommer du til at nyde godt af de råvarer, der er i sæson. Du vil sætte tænderne i danske asparges, ærter, tomater og forskellige salattyper i løbet af foråret og sommeren. I vinterhalvåret vil der være fokus på diverse rodfrugter, kåltyper og græskar. Måltidskassernes fisk er også sæsonbaserede, hvilket giver mere fisk og bedre kvalitet for pengene. Du og din familie vil komme til at opleve en masse smagsnuancer, der også bliver en fryd for øjet. Helt uden at du selv skal handle ind og tænke de helt store og kreative tanker. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er det ikke.

Læs mere hos Skagenfood her

×

Netop nu: Få gratis en eksklusiv køkkenkniv til en værdi af 699 kr. ved din første bestilling hos Aarstiderne. Fri fragt og ingen binding. Besøg Aarstiderne her