Bæredygtighed, måltidskasser og snusfornuft

At tænke bæredygtigt er noget vi har vænnet os til. Vi husker som regel indkøbsnettet, når vi går ud at handle. Nogen af os køber brugte mobiltelefoner og giver vores gamle i bytte. Andre går all in og køber deres tøj i genbrugsbutikker.

 

At tænke bæredygtigt er noget vi har vænnet os til. Vi husker som regel indkøbsnettet, når vi går ud at handle. Nogen af os køber brugte mobiltelefoner og giver vores gamle i bytte. Andre går all in og køber deres tøj i genbrugsbutikker. Uanset hvor på skalaen man befinder sig, er bæredygtighed tanken der ligger bag. At bæredygtighed i mange tilfælde er snusfornuft og en bonus på kontoen, er bare en ekstra gevinst.

Bæredygtig tankegang er en nødvendighed

De fleste af os har vænnet sig til at sortere vores affald. Vi ved at det er en nødvendighed. Vi ved at klodens resurser er ved at være udtømte og at vi skal gøre vores del for bæredygtigheden. Det gælder over hele linjen. Vi bruger hellere en hyggelig aften på NetBet, end et besøg på en fancy restaurant, som ikke kære sig om hvor råvarerne kommer fra. Vi sortere vores affald med omhu og vi køber sjældent produkter med mikroplast. Når det kommer til vores madvaner, halter vi stadig lidt bagefter. Alt for meget mad går til spilde. Derfor ses der også en hel tydelig trend, som vokser hele tiden. Trenden er måltidskasser.

Måltidskasser er bæredygtige

Hvis man vil lave stuvet hvidkål, findes der stadig ikke mange steder, hvor man kan købe et halvt hvidkål. Et halvt hvidkål er rigeligt til stuvet hvidkål, til en familie på fire personer. Det kræver planlægning og omtanke at få brugt det resterende halve hvidkål. Alt for tit, kommer det til at ligge bagerst i køleskabet, for slutteligt at ryge i skraldespanden.

Hvis der er en opskrift på stuvet hvidkål i måltidskassen, så er der kun det halve hvidkål, som man rent faktisk skal bruge, til stuvet hvidkål til en gennemsnitlig familie. Hvis der er et helt hvidkål i kassen, er det udelukkende fordi den anden halvdel er indtænkt i andre retter.

Måltidskasser er simpelthen det bæredygtige valg, hvis man gerne vil undgå madspild, have god samvittighed og leve så bæredygtigt som det er muligt i en travl hverdag.

Man kommer langt med snusfornuft

Bæredygtighed og snusfornuft hænger sammen. Det bæredygtige valg er som regel også det mest økonomiske valg.

Ved at bruge sit indkøbsnet, hver gang man handler ind, spare man udgiften på en plasticpose. Indkøbsnettet er genanvendeligt og bæredygtigt, samtidigt er det en kontant gevinst, hver eneste gang man bruger det.

Det samme gælder for en lang række produkter. I dag kan det lade sig gøre at købe, næsten alle produkter, bortset fra madvarer, som genbrug.

Genbrug på alle hylder

De traditionelle genbrugsbutikker bugner af alt, lige fra næsten nyt bestik, til lune vinterstøvler til ungerne. Her er det både bæredygtighed og snusfornuft, lige at kigge, inden man køber nyt.

En ny slags genbrugsbutikker har set dagens lys. De nye genbrugsbutikker operere i nicher, som de traditionelle genbrugsbutikker ikke dækker. Det være sig alt lige fra brødristere til mobiltelefoner. Det kan lade sig gøre at købe en fuldt funktionel og pæn mobiltelefon, for det halve af, hvad en sprit ny mobiltelefon ville koste.

Desuden er reparation også kommet ind i billedet igen. Mange tænker sig om en ekstra gang, før de smider brødristeren ud. Selv om en reparation koster penge, løber det aldrig op i samme beløb som en ny brødrister.

 
 

×

Netop nu: Få gratis en eksklusiv køkkenkniv til en værdi af 699 kr. ved din første bestilling hos Aarstiderne. Fri fragt og ingen binding. Besøg Aarstiderne her