Spis mindre kød, og få mere overskud

Der er flere gode grunde, hvorfor man burde reducere sit indtag af kød. Ikke mindst for klimaets skyld, men også for helbredsmæssige årsager.

 

I denne artikel vil vi komme ind på, hvorfor det er sundt at spise mindre kød, hvis ikke 100% plantebaseret.

Spiser du kød hver dag, men er interesseret i at spise mindre kød, eller blive vegetar? Men er du i vildrede når det kommer til at finde inspiration til kødfrie retter? Så gå ikke i panik. Du kan få leveret måltidskasser til døren som gør det nemt og hurtigt for dig. I måltidskasserne, får du leveret alle råvarerne, som er afmålt, så det passer til antal af personer. Derudover får du/I leveret opskrifter til de valgte dage. Du behøver ikke være en professionel kok for at kunne tilberede måltiderne – bare du kan holde en kniv.

Der er et hav af måltidskasse udbydere og måltidskasser at vælge imellem. Du kan finde kasser der pleaser både børnefamilier, til de eventyrlystne, kasser til dem som gerne vil tabe sig, og du kan finde vegetarkasser, såfremt du gerne vil undgå kød.

I denne artikel vil vi komme ind på, hvorfor det er sundt at spise mindre kød, hvis ikke 100% plantebaseret.
I denne artikel vil vi komme ind på, hvorfor det er sundt at spise mindre kød, hvis ikke 100% plantebaseret.

5 gode grunde hvorfor det er sundt at spise mindre kød

Der er mange grunde, hvorfor det er sundt at holde én til flere kødfrie dage om ugen. Men der er også beviser på, at det er sundt at holde helt op med at spise kød. Derfor er der rige muligheder for, at finde vegetariske eller veganske måltidskasser, som indeholder opskrifter på lækre, sunde og velsmagende måltider, der mætter hele familiens maver.

Derfor er det sundt at spise mindre kød, eller 100% plantebaseret..

  1. Først og fremmest kan du hjælpe klimaet ved at spise mindre kød. Vidste du, at produktionen af et enkelt kilo oksekød kræver ca. 15.400 liter vand?
  2. Derudover udleder kødproduktionen ca. 18% af de samlede drivhusgasser, som er mere end transportsektoren.
  3. Vidste du tilmed, at animalsk produktion lægger beslag på ca. 70% af alt landbrugsjord i hele verden, og derudover 30% af jordens totale overflade?
  4. Kødproduktionen er tilmed den primære årsag til alt ødelæggelse i regnskoven.
  5. Og slutteligt nedsætter kødfri mad risikoen for fedme, forhøjet blodtryk, sukkersyge og kræft. Hvis du spiser mere end 500 gram rødt kød om ugen, så stiger din risiko for bestemte kræftformer med 27 procent.

Det er derfor værd at undersøge mulighederne for en mere plantebaseret kost. Hvis man stadig elsker kød, og ikke har lyst til at undvære det helt – anbefales det, at man skærer ned, og holder minimum 2 kødfrie dage om ugen. Så vil du ikke være vegetar lige med det samme, så prøv at reducere dit kødindtag, ved at lægge mere vægt på grøntsagerne, i de retter du tilbereder. Ved at være lidt ekstra kreativ med dine grøntsager, kan du undgå at skulle finde nye metoder til at erstatte kødet på.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

×

Netop nu: Få gratis en eksklusiv køkkenkniv til en værdi af 699 kr. ved din første bestilling hos Aarstiderne. Fri fragt og ingen binding. Besøg Aarstiderne her