Skyr har en plads i manges hjerter

Det dejlige mælkeprodukt kaldet skyr har fået en plads i mange af os danskeres hjerter.

 

Hvad end at det allerede har det i dit eller måske ikke endnu, vil vi alle kunne blive enige om at produktet kan bruges til forfærdeligt meget.

Hvad end det er i opskrifter, med toppings eller bare som en hurtigt mættende snack, er det et godt produkt. Derudover er der heller ikke så mange kalorier i, og fedtindholdet er lavt. Endnu en grund til at så mange er vilde med det.

Hvad er der så godt ved skyr?

Skyr, det dejlige produkt som mange af os danskere efterhånden er begyndt at blive helt vilde med. Hvad end det er når du har lyst, til morgenmaden eller noget helt andet, er det en lækker forfriskning at få sig.

Produktet er et surmælksprodukt og er i samme stil som ymer, yoghurt og kvark. Så hvis det er at du kender til en af disse ting og godt kan lide dem men aldrig før har prøvet skyr, kunne det være at du skulle hoppe med på bølgen og prøve. Hvem ved? Måske vil det blive dit nye ynglings-mælkeprodukt.

Det er dog ikke den eneste grund til at skyr er så populært. Der er nemlig et lavt fedtindhold og et højt proteinindhold. Det er en anden grund til at så mange af os danskere finder produktet så godt. Måske synes du også selv det, eller vil komme til at synes det.

Skyr bliver fremstillet af skummetmælk, hvilket er grunden til det lave fedtindhold. Kombinationen mellem det lave fedtindhold og høje proteinindhold, er som sagt en grund til at så mange af os elsker den. Udover det, så kan den også godt virke slankende. Skyr er særdeles mættende, hvilket gør at du ikke spiser så meget af det.

Her kan du købe skyr

Faktisk blev skyr fremstillet i Island i over 1000 år. Det er ret så lang tid, så hvorfor er det først ved at blive populært igen? Svaret er enkelt nok.

I Danmark blev skyr nemlig produceret i en periode i 1940’erne. Så stille og roligt holdt produktionen næsten op, og blev derefter først genoptaget i 2006. Siden da har skyr taget Danmark med storm, og flere og flere begynder at elske netop lige dette surmælksprodukt.

Men, hvor er det så lige at du kan købe denne skyr henne? Skyr findes i de fleste dagligvarebutikker. Det vil sige at den sikkert også findes i din eller dem som ligger omkring dig. Derfor er det nemt at få fat på, og alle har mulighed for at købe det.

Derudover er skyr også tit på tilbud. Normalt er prisen sat ned fra 30-35 kr. til 20 kr. når det er at der er tilbud. Der findes dog andre, billigere former for skyr. Her er den fra Aldi’s altid til cirka 10 kr. Derudover er den dog aldrig sat ned, og så er den også i en mindre bøtte end de andre.

Toppings og opskrifter

Alt det er dog ikke den eneste grund til at skyr er så populært. Som sagt kan du spise det, den tid på dagen som du selv lyster. Du kan vælge at spise det rent eller putte toppings på.

Det er nemlig noget som går hånd i hånd med skyr. Næsten alt topping går sammen med skyr. Her er frugt, bær, nødder og sådan lignende ting dog mest populært. Det er der dog en grund til, eftersom at det også smager himmelsk.

Dette er dog ikke det eneste som du kan gøre eller bruge skyr til. Der findes utallige opskrifter på nettet, hvor det er at du har brug for at have skyr i hjemmet. Desuden tilføjer skyr en del til disse opskrifter og der findes mange lækre af dem.

Så hvis interessen er der, er det altid noget du kan begive dig ud i. Hvis ikke, kunne du altid starte ud med at prøve forskellige toppings på din skyr.

Skyr har en plads i manges hjerter
Skyr har en plads i manges hjerter
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

×

Netop nu: Få gratis en eksklusiv køkkenkniv til en værdi af 699 kr. ved din første bestilling hos Aarstiderne. Fri fragt og ingen binding. Besøg Aarstiderne her