Sådan sparer du penge på madkontoen

Hvis det kniber med at få privatøkonomien til at hænge sammen, kan det være en god idé at tage et ekstra kig på de penge, du bruger på mad hver eneste måned, da der tit kan forsvinde mange tusinde kroenr månedligt på denne post.

 

Hvis du gerne vil spare penge, hjælper vi dig her med et par tips til, hvordan du frigører så meget som muligt på madbudgettet, så du får lidt mere luft hver måned.

Har du brug for at spare penge?

Har du eventuelt lånt penge, og har du nu brug for at skære ned på dine udgifter, så du har råd til at afdrage på lånene igen, kan det være en rigtig god idé netop at kigge nærmere på udgifterne til mad, da det tit er her, det løber løbsk for mange mennesker.

Tit er der ikke overblik over, hvor mange penge vi egentlig spiser for, og det kan hos mange familier løbe op i rigtig mange tusinde kroner hver eneste måned. Især hvis du er glad for at tage de nemme løsninger.

Skær ned for det usunde

Først og fremmest er det en rigtig god idé at skære ned for det usunde, da det ikke er mad, du har brug. Og i de fleste tilfælde er der faktisk ikke tale om mad alligevel.

Det gælder udgifter til ting som slik, chokolade, chips, flødeboller og hvad der ellers lige kommer på bordet, når der sådan skal hygges.

Det er ikke noget, dit madbudget skal gå til. Det skal gå til at spise dig og din familie mætte tre gange om dagen. Så hvis du har en sliktand ud over det sædvanlige, er det her det første punkt, du bør kigge på.

Undgå fastfood

Dernæst er det en rigtig god idé helt at undgå at købe fastfood, da der tit kan ryge rigtig mange penge ud af vinduet til det, hvis du ikke plejer at lave mad selv.

At købe en pizza, franske hotdogs, burgere eller andet fra grillbaren eller pizzariaet er ikke blot nemt, men det er også dyrt for dit budget.

Du kan snildt lave mad til din familie for under 100 kroner. Men du kommer ikke langt på et pizzaria for samme pris. Så gør dit budget en tjeneste og begynd at lave maden selv. Det er langt billigere.

Gå efter discountmulighederne

Du bør også gå efter discountmulighederne, når du skal handle ind. Lad være med at købe mærkevarerne, når der findes lige så gode alternativer til en langt lavere pris.

Du vil tydeligt kunne se på dit budget, hvis du vælger at købe discountmærkerne frem for de dyre mærker, uanset om det gælder toiletpapir, ketchup eller pålæg til dit rugbrød.

Prisen er nogle gange 3-5 gange så høj for mærkevarerne, uden at du får mere for pengene. Så lad være med at spilde dine penge på de dyre mærker, og gå i stedet efter at få så meget for dine penge som overhovedet muligt.

Kig efter tilbud

Det er også smart at holde øje med tilbud i de supermarkeder, der ligger i nærheden af dig. Det kan du eventuelt gøre ved at kigge i tilbudsavisen, som du modtager i din postkasse, eller som du finder på butikkernes egne hjemmesider.

I stedet for kun at handle et sted, kan du i stedet planlægge din indkøbstur, så du får alle tingene på din indkøbsliste så billigt som overhovedet muligt. Er der noget, der koster 35 kroner i den ene butik, men som er på tilbud til 18 kroner i den anden, kan der hurtigt være mange penge at spare ved at bruge dette trick.

Gå efter nedsatte varer

Her til sidst vil vi også anbefale dig at gå efter nedsatte varer, når du har mulighed for det.

Skal du eksempelvis have aftensmad i dag, kan der være gode penge at spare på at vælge kød, der udløber i dag. Det fejler ikke noget, men det kan nogle gange skære mere end 50% af prisen, da butikken jo ikke kan sælge det efter i dag.

Så vær opmærksom på de gule eller røde mærkater, som ofte viser, hvis en vare er sat ekstra ned.

Sådan sparer du penge på madkontoen
Sådan sparer du penge på madkontoen
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

×

Netop nu: Få gratis en eksklusiv køkkenkniv til en værdi af 699 kr. ved din første bestilling hos Aarstiderne. Fri fragt og ingen binding. Besøg Aarstiderne her