Kan du betale med Bitcoin?

Hvad er Bitcoin? Hvem opfandt Bitcoin? Hvor får du fat i Bitcoin? Hvordan betaler du med bitcoin og hvor kan du betale med Bitcoin? Kan du fx betale for en måltidskasse online med Bitcoin? Hvad er Bitcoin? Bitcoin er en kryptovaluta, der, ligesom kryptovalutaerne Dai og Ethereum, giver dig mulighed for at handle anonymt og […]

 

Hvad er Bitcoin? Hvem opfandt Bitcoin? Hvor får du fat i Bitcoin? Hvordan betaler du med bitcoin og hvor kan du betale med Bitcoin? Kan du fx betale for en måltidskasse online med Bitcoin?

Hvad er Bitcoin?

Bitcoin er en kryptovaluta, der, ligesom kryptovalutaerne Dai og Ethereum, giver dig mulighed for at handle anonymt og uafhængigt af bankerne. Bitcoin er desuden en digital valuta, som du kan kan tilgå på din computer, din telefon eller anden digital enhed. Bitcoin bliver ikke trykt i fysisk form. Du kan altså ikke holde dine Bitcoins i din hånd eller i en fysisk pung, men kun i en online wallet eller på et betalingskort.

Hvor får du fat i Bitcoin?

Bitcoin handles på forskellige børser og via online investeringsplatforme. Hvis du gerne vil handle med Bitcoin, så er Bitcoin Prime en god mulighed, da softwaren fortæller dig, hvornår du bør sælge og købe ud fra avancerede algoritmer og kunstig intelligens. Hvis du køber og sælger Bitcoins som privatperson, skal du huske at oplyse fortjenesten eller tabet til Skattestyrelsen, når du sælger kryptovalutaen.

Du kan også modtage Bitcoin ved at acceptere dem som betaling for varer eller tjenesteydelser, eller ved at købe dem af en ven. Og hvis du er butiksejer eller har et website, så kan du gøre dine kunder opmærksomme på, at du modtager Bitcoin som betaling.

Hvem opfandt Bitcoin?

Satoshi Nakamoto siges at være navnet på den person, der designede Bitcoin. Navnet kan også henvise til en gruppe, da det aldrig har været muligt at bekræfte hans identitet. Personen eller gruppen ”Satoshi Nakamoto” menes dog at være en af verdens rigeste personer, idet personen eller gruppen er indehaver af omkring 980.000 Bitcoins.

Hensigten med bitcoins er at tilbyde et nyt decentralt betalingssystem, der ikke styres af centralbanker, samt et nyt betalingsmiddel, der kan bruges i stedet for almindelige valutaer som dollars, euro og kroner.

De, der havde modet til at investere 20 USD i bitcoin i 2010, da valutaen var ganske ukendt, ville i dag kunne hæve 40 millioner danske kroner!

Hvordan betaler du med Bitcoin og hvor kan du betale med Bitcoin?

Du kan naturligvis betale med Bitcoin mange steder online, enten fra din online wallet eller med et betalingskort, og i dag findes der mere end 12.000 fysiske butikker over hele verden, hvor du kan betale med Bitcoin – heraf 50 i København.

Du kan også vælge at bestille et VISA Prepaid kort fra ét af de mange forskellige firmaer, der tilbyder disse til brug af kryptovaluta. Dette kort vil blive accepteret alle de steder, der normalt accepterer VISA. Du overfører så Bitcoin til en wallet i det firma, du bestiller kortet hos, og herefter kan du betale med dit nye VISA kort alle de steder, der accepterer VISA.

I realiteten kan du betale for en måltidskasse hos de udbydere, der accepterer VISA som betaling, som fx MåltidsBoxen ApS, RETNEMT, Bonzo, Det Danske Madhus, Pandasia.dk, Granola med flere.

Du betaler med dit VISA kort, der trækker Bitcoins fra din Bitcoin wallet, og din betaling bliver

automatisk konverteret til danske kroner i betalings-processen. Ret smart, ikke?

Kan du betale med Bitcoin?
Kan du betale med Bitcoin?
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

×

Netop nu: Få gratis en eksklusiv køkkenkniv til en værdi af 699 kr. ved din første bestilling hos Aarstiderne. Fri fragt og ingen binding. Besøg Aarstiderne her