A-kasse som tjener eller kok

Uanset hvilket erhverv du har, kan det være en god idé at være medlem af en a-kasse.

 

Det gælder blandt andet også, når du er i madbranchen, hvad enten du er ansat som tjener, kok, køkkenchef eller kokkeelev.

At være ansat i denne branche kan være et hårdt arbejde, som slider på både kroppen og hovedet. Derfor er det en rigtig god idé at vælge den helt rette a-kasse, så du altid er på den sikre side, hvis du en dag skulle stå uden arbejde.

Vælg den rette a-kasse

Derfor er det en god idé allerede nu at gå i gang med at finde den helt rette a-kasse, uanset om du er i arbejde, eller om du først lige er begyndt på din uddannelse.

Det er vigtigt at kigge efter en a-kasse, der tager medlemmerne alvorligt, og som går det ekstra skridt for sine medlemmer. På den måde har du mest ro, når du står som kok eller tjener og skal udføre dit arbejde.

Madbranchen er oftest indbefattet af store udskiftninger, og det er ikke sjældent set, at både tjenere og kokke når at arbejde en del steder i løbet af deres karriere.

Så skulle du en dag stå uden arbejde, vil du være glad for at have en a-kasse, som kan give dig dagpenge i den tid, hvor du har allermest brug for det.

Husk at du kan vælg a-kasse som elev

Vær opmærksom på, at du allerede kan vælge din a-kasse under din uddannelse. Det er ikke noget, der kun er forbeholdt dem, der er ude i køkkener og arbejder fuld tid med en fuldtidsløn.

Så selvom du måske bare er kokkeelev, betyder det ikke, at du ikke allerede nu kan melde dig ind i en a-kasse.

På den måde vil du typisk også være sikret, hvis du skulle stå uden arbejdsplads, når du er færdig med din uddannelse. Det vil jo være ærgerligt ikke at kunne betale sin udgifter, hvis det ikke er lykkedes dig at få en arbejdsplads dagen efter endt uddannelse.

Lav mad under de bedste forhold

Når du skal lave mad, gælder det om at have de bedste forhold som overhovedet muligt. Ligesom du heller ikke vil gå i gang med at lave mad i et beskidt køkken eller med rustne knive, bør du heller ikke kaste dig ud i erhvervet som tjener eller kok uden at have styr på din a-kasse.

Ved at have styr på din a-kasse, har du også ro til at kunne lave maden uden at skulle bekymre dig om, hvad der eventuelt vil ske, hvis du en dag skulle blive fyret.

Og at lave mad med ro i maven er langt at foretrække.

A-kasse som tjener eller kok
A-kasse som tjener eller kok
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

×

Netop nu: Få 20% i rabat på din første bestilling hos Aarstiderne. Fri fragt og ingen binding. Besøg Aarstiderne her