3 retter du ikke må snyde dig selv for i Spanien

Skal du til Spanien i den nærmeste fremtid, bør du ikke snyde dig selv for at gå på opdagelse i det spanske køkken.

 

Der er så mange lækre retter, du kan sætte tænderne i, og de serveres stort set alle steder, uanset om du skal på ferie til Malaga, Sevilla eller Tenerife.

Kendetegnet det spanske køkken er enkelthed. Og finder du de rette steder at spise, kan du se frem til at spise dig mæt for stort set ingen penge. De lokale restauranter serverer den bedste mad, og det sker typisk til en ganske favorabel pris.

Dog skal du tit et stykke væk fra turistområderne, hvor det hele også typisk bare består af pizzaer og burgere.

Vil du smage på den ægte, spanske kulinariske kultur, skal du om i sidegaderne, hvor de lokale sidder og spiser. Det er her, du finder det ægte spanske køkken, som uden tvivl er værd at besøge, hver eneste gang du lægger vejen forbi det fantastiske land.

Paella

Paella stammer traditionelt fra Valencia, men serveres nu rundt omkring i hele landet som en ægte nationalret. Retten er baseret på ris, men der bruges en lang ingredienser, som består af alt fra skaldyr og snegle til pølser og peberfrugter.

Du kan være sikker på, at stort set alle lokale spanske restauranter har paella på menukortet. Og hvis de ikke har det, er det ikke sikkert, at du har fundet vej til et lokalt spansk køkken.

Migas

Migas er ikke udelukkende en spansk ret, da den også forekommer i det portugisiske køkken. Hovedingrediensen i denne ret er brød, og traditionelt set er retten også skabt som en morgenmad baseret på resterne af brødet fra dagen før.

Brøddet serveres typisk med spansk spegepølse eller skinke, og der bliver typisk krydret til med hvidløg for at give det en fantastisk smag. Derudover kan der også blive serveret vindruer til, og du kan være sikker på, at alle de restauranter, hvor du finder migas på menukortet, alle har hver deres måde at præsentere den smagsfulde ret på.

Gazpacho

Gazpacho stammer fra Andalusien, og kort betegnet kan du sige, at det er en form for kold tomatsuppe. Det lyder måske ikke så interessant, men det er det rent faktisk. Den røde gazpacho er som regel lavet på tomater og røde peberfrugter, og suppen krydres til med fintdelte grøntsager, salt og hvidløg.

Gazpacho kan virke forfriskende på selv de mest varme sommerdage. Så hvis du vil smage på en dejlig spansk ret, mens du sidder i skyggen og nyder varmen, kan vi klart anbefale dig at gå efter en omgang gazpacho. Så kan du være sikker på, at du ikke bliver skuffet.

3 retter du ikke må snyde dig selv for i Spanien
3 retter du ikke må snyde dig selv for i Spanien
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

×

Netop nu: Få en gratis gave med din første levering hos Aarstiderne. Værdi: 169 kr. Besøg Aarstiderne her